Improves2gether richt zich op samenwerken aan sociale innovatie waarbij de behoefte van de gebruiker/burger/afnemer/doelgroep centraal staat.

Gebruiker centraal
Bij innovatie is het van belang dat het een antwoord geeft op het vraagstuk van de gebruiker! Daarom nemen zij een belangrijke plaats in, binnen een innovatie traject. De oplossing moet van toegevoegde waarde zijn voor de belanghebbenden!

Samenwerken als team
We zijn ervan overtuigd dat je samen zoveel meer bereiken kunt als alleen. Vanuit creatieve samenwerking kies je niet voor mijn of jouw manier, maar een betere manier. Hierdoor kunnen samen dingen bereikt worden die op basis van individuele kwaliteiten niet behaald zouden kunnen worden.  De ervaring leert dat deelnemers dan een flow ervaren. Flow kenmerkt zich door volledige betrokkenheid, gerichte focus en energie.

Begeleiden van designtraject
We trainen, coachen en adviseren op het gebied van het begeleiden van design trajecten. Dit doen we op een ervaringsgerichte wijze. De praktijk staat centraal. Er wordt tijdens het traject gewerkt aan een echt sociaal vraagstuk waardoor design traject doorleeft wordt. De deelnemer leert, doet ervaring op weet hoe hij mensen kan motiveren om samen te werken aan een vraagstuk met energie, focus en betrokkenheid. En natuurlijk is er na afloop een opbrengst in de vorm van prototypes, oplossingsrichtingen en inzichten naar aanleiding het maatschappelijk vraagstuk dat voor de deelnemer tijdens het traject centraal stond. We gebruiken Social Design Thinking als instrument om deze resultaten te bereiken.